ESG Today scrie că pentru atingerea acestui obiectiv va fi nevoie de o accelerare semnificativă în ce privește reducerea nivelului național de gaze cu efect de seră, de la 2% anual în ultimii cinci ani, la 5% pe an până în 2030.

Investițiile climatice vor avea, astfel, o importanță majoră, cumulând un total de 10 miliarde de euro, comparativ cu 3 miliarde alocați în 2023. Oficialii francezi vor ca industria să se concentreze asupra câtorva aspecte ce țin de dezvoltarea sustenabilă, cum ar fi clădiri mai eficiente energetic, dezvoltarea noilor tehnologii de energie regenerabilă sau agricultură sustenabilă.

Mobilitatea electrică și suplimentarea surselor regenerabile fac și ele parte din strategia prezentată, inclusiv accelerarea ratei de instalare a centralelor eoliene pe mare și atingerea unui număr de un milion de vehicule electrice pe drumurile Franței până în 2027.

Tranziția de la energia poluantă la cea verde este un alt element important pe lista lui Macron. Oficialul spune că, până în 2027, toate centralele pe cărbuni care mai funcționează în prezent în Franța vor fi închise și înlocuite cu unități pe biomasă. În loc să se folosească de interdicții în acest sens, el va pune la dispoziție subvenții pentru reprezentanții industriilor, subvenții care vor fi disponibile și pentru achiziționarea de mașini electrice și pentru instalarea de pompe de căldură.

Macron a comunicat public faptul că până acum 50 din cele mai poluante companii din Franța s-au angajat să își reducă emisiile cu 45% până în următorul deceniu.