Potrivit The Next Web, Volkswagen ID.3 și Cupra Born sunt vehiculele afectate de această măsură, în vreme ce producția lui ID.4, ID. 5 și Audi Q4 e-tron rămâne neschimbată.

Cu o competiție acerbă din partea Tesla și BYD, dar și din cauza creșterii costurilor în Europa, Volkswagen a întâmpinat probleme în încercarea de a-și vinde vehiculele electrice de la toate brandurile. Un alt motiv ar fi reducerea subvențiilor oferite de guvernul german pentru achiziționarea acestor mașini, de la 6.000 de euro, la 3.000-4.500 și care vor continua să scadă începând cu anul viitor.

Dată fiind reducerea producției, acest lucru va afecta și economia locală. Oficialii Volkswagen au anunțat recent faptul că 300 de angajați vor fi concediați de al fabrica din Zwickau.

Volkswagen, la fel ca BMW și Tesla, și-au mutat liniile de producție în mare parte în China, unde costurile sunt mai reduse decât în Europa, ceea ce înseamnă că este mai ieftin pentru aceste companii să transporte vehiculele din Asia, înapoi în Europa.