Tech.eu scrie că Unwritten, cunoscută în trecut drept Dovetail Finance, cuantifică impactul fenomenelor produse de schimbările climatice asupra companiilor sprijinite de investitori. Software-ul companiei folosește tehnici big data pentru a modela interacțiuni complexe între regiuni, sectoare, politici și tehnologii.

Unwritten a fost fondată în 2022, iar în runda de finanțare precedentă Pre-Seed a securizat 750.000 de lire sterline. VC Connect Ventures și VC Planet A Ventures sunt doi dintre investitorii care au participat la runda de 3.5 milioane de dolari.

„Tranziția climatică reprezintă cel mai mare risc și cea mai mare oportunitate, deopotrivă. Credem că fiecare investitor va folosi în viitor informații legate de tranzacții de risc în același mod în care folosesc și situațiile financiare auditate”, spune Rory Stirling, partener în cadrul Connect Ventures.

Cofondatorul și CEO-ul Unwritten Amos Wittenberg adaugă faptul că „datele de analiză complexe ajută oamenii să pună întrebările potrivite în limbajul care trebuie, pentru a informa cu privire la deciziile pe care organizațiile lor le fac. Unwritten își propune să faciliteze tranzacțiile climatice - nu să prezică viitorul, astfel încât clienții noștri să poată face tranzacțiile potrivite pentru ei.”