Conform ESG Today, pompele de căldură devin tot mai importante în contextul soluțiilor sustenabile pentru încălzire și ventilație, pentru că ele reduc dependența de combustibilii fosili și produc, astfel, mai puține emisii de gaze cu efect de seră. Experții din cadrul Agenției Internaționale pentru Energie (AIE) sunt de părere că pompele de căldură pot reduce poluarea cu până la 500 de milioane de tone de gaze cu efect de seră până în 2030.

Pompele de căldură sunt dispozitive care folosesc o tehnologie similară celei pe care o utilizează frigiderele sau aparatele de aer condiționat, ceea ce înseamnă că extrag energia de la o sursă de căldură, cum ar fi aerul, energia geotermală sau apa. Folosind căldura respectivă, pompa o amplifică și o trimite printr-un sistem de țevi și conducte în toată clădirea.

Evari, companie fondată în New Hampshire, cunoscută în trecut ca MTT, creează turbocompresoare supersonice de dimensiuni foarte mici care pot fi folosite pentru alimentarea pompelor de căldură în aplicații precum mașinile electrice sau dispozitive de refrigerare casnice sau comerciale. Prin modul de proiectare, turbocompresoarele companiei sunt cu până la 50% mai eficiente și au un cost de producție mai redus comparativ cu alte modele de pe piață.

CEO-ul Evari Steve Walker a declarat că „acest compresor, care îți încape în palmă, va ajuta la tranziția către o planetă mai verde. Pe măsură ce ne îndreptăm către un nou stadiu de creștere rapidă, ne bucurăm să primim sprijinul investitorilor și experților din industrie.”