Unele companii alimentare au deveni mai creative în ultima vreme cu privire la tipul de alimente pe care vor să îl înlocuiască, însă majoritatea s-au orientat către un lucru, anume carnea.

Carne de laborator pe bază de celule

O astfel de companie este Upside Meats, care încearcă să ne aducă o alternativă la preparatele tradiționale pe bază de carne.

Procesul implică „creșterea” în compartimente, iar pentru a face acest lucru, compania nu se folosește de plante, ci chiar de animale.

Acest lucru are avantaje importante, întrucât oamenii se pot bucura în continuare de gustul proteinei animale, fără a fi nevoie să sacrificăm vite, găini sau alte animale.

Upside Meats a primit de curând aprobare din partea Food and Drug Administration, astfel că start-up-ul poate începe să producă până la 22 de tone de produse din carne crescută în laborator pe an.

Află mai multe despre cum această alternativă alimentară poate revoluționa industria și despre o parte din beneficiile ei.

Îndulcitorii pe bază de fructe pot fi soluția risipei alimentare

Unele țări nu au suficiente alimente pentru a-și putea hrăni corespunzător populația, în vreme ce altele generează deșeuri prin faptul că nu consumă tot ce ar putea.

Pentru a combate acest obicei, o companie olandeză a decis să transforme fructele nedorite în îndulcitori naturali.

Echipa din spatele Fooditive a avut nevoie de 11 ani pentru a reuși acest lucru, însă reprezentanții sunt de părere că îndulcitorul pe bază de fructe va putea concura cu zahărul în ce privește gustul, iar în același timp, va aduce beneficii în ce privește sănătatea.

Astfel, compania poate pune în valoare fructe sănătoase și nutritive, care ar deveni risipă alimentară.

Citește aici mai multe despre Fooditive și alternativele pe bază de plante ale companiei, inclusiv laptele pe bază de mazăre numit GoPeasy.

Baconul pe bază de plante, cum este posibil

În ce privește alternativele pe bază de plante la carne, o parte dintre provocări sunt echivalarea gustului, a texturii și a aspectului per total.

Acest lucru este mai dificil de realizat pentru produsele speciale din carne, cum ar fi baconul, însă Umaro Foods este un start-up care crede că a reușit să aducă o alternativă demnă acestui aliment.

Beth Zotter, CEO-ul companiei californiene Umaro Foods, a declarat că pentru a dezvolta această alternativă, echipa sa a folosit alge marine.

Ea a explicat că aceasta este o soluție mai potrivită spre deosebire de soia, deoarece algele pot produce de până la cinci ori mai multă proteină pe o suprafață de cultivare de 4.000 de metri pătrați, un lucru esențial pentru replicarea acestui produs cu conținut ridicat de grăsime.

Întrucât produsul companiei este aproape de a ajunge în restaurante, Beth este încrezătoare că în curând, vom putea comanda bacon pe bază de plante atunci când mâncăm în oraș.

Sushi-ul pe bază de celule ar putea ajunge curând în restaurante

Ca un iubitor de sushi, această veste m-a făcut curios, deoarece fauna marină este în pericol constant din cauza pescuitului necontrolat și a poluării.

Însă Wildtype este de părere că va reuși să salveze populația de somon de Pacific cu alternativa la sushi a companiei pe bază de celule.

Asemănător produselor celor de la Upside Meats, soluția propusă de Wildtype se vrea a fi mai sănătoasă și în același timp, să protejeze speciile în pericol.

Compania colaborează deja cu unele restaurante de tip fast-food pentru a-și pune produsele pe farfuriile clienților, întrucât așteaptă aprobare de la Food and Drug Administration.

Află mai multe despre Wildtype și modul prin care speră să salveze ecosistemele marine cu ajutorul cărnii de pește crescută în laborator, dar și despre alte companii care și-au dezvoltat propriile alternative la proteina din pește.