Potrivit The Guardian, compania californiană Upside Foods a primit aprobare din partea oficialilor Food and Drug Administration (FDA) să crească în condiții controlate de laborator carne de pui pe care mai apoi să o comercializeze către clienți.

Oficialii americani susțin că poartă în prezent discuții și cu alte companii din această industrie, inclusiv cele care cresc în laborator alternative la fructe de mare.

Robert Califf, comisarul FDA, a declarat că „în lume are loc o revoluție alimentară, iar FDA își dorește să sprijine inovația din sectorul alimentar.”

Singapore este, în prezent, singura țară din lume unde este permisă comercializarea alternativelor la carne crescute în laborator.

Costa Yiannoulis, partener administrativ la Synthesis Capital, un fond de investiții pentru tehnologii alimentare, a declarat că „această zi va fi privită ca fiind cea care a schimbat industria alimentară.”

„SUA este prima piață semnificativă care a aprobat aceste produse - este ceva cu adevărat revoluționar”, a adăugat el.

Carnea crescută în laborator are mai multe avantaje față de cea provenită de la animale.

Unul dintre acestea are legătură cu faptul că bolile transmise prin consumul de carne de la animalele infestate poate fi oprit, potrivit experților ONU.

De asemenea, carnea de laborator ne poate permite să reducem semnificativ emisiile provenite din sectorul agricol, lucru necesar pentru atingerea obiectivelor climatice.

Rămâne de văzut dacă oamenii vor fi dispuși să facă tranziția către noile alternative alimentare, întrucât carnea de laborator poate revoluționa industria alimentară, alături de alternativele pe bază de plante.