Ambițioasa companie își propune prin această investiție să aducă produsele sale atât în restaurante, cât și pe rafturile din supermarket-uri.

Potrivit techcrunch, această idee îndrăzneață a atras o mulțime de investitori, iar printre aceștia se numără și L. Catterton, Leonardo DiCaprio și FootPrint Coallition, al cărui fondator este Robert Downey Jr.

Cel mai puternic argument în favoarea consumului de fructe de mare bazat pe celule stem este acela că prin această practică sunt protejate animalele și în consecință se poate opri, în timp, pescuitul excesiv.

În plus, întrucât carnea de pește produsă în acest fel are aceleași valori nutriționale și beneficii precum carnea de pește obișnuită, însă fără mercur, plastic sau alte materiale contaminate pe care animalele sălbatice le pot înghiți.

Justin Kolbeck și Arye Elfenbein, co-fondatorii startup-ului, au declarat că „Wildtype a reușit să facă prin această metodă carne pentru sushi din celulele somonului de Pacific...” și susțin că dacă totul merge conform planului, bucătarii vor putea folosi curând această carne în restaurante.

Wildtype a ajuns la o înțelegere cu Snowfox, un important operator de sushi bar din Statele Unite ale Americii și cu Pokeworks, operator de fast-food-uri pentru a putea pune pe masă produse din pește pe bază de celule stem din decembrie, anul acesta.

Principalul obiectiv al companiei, pe lângă producția la scară largă, este să reușească să aducă noua carne pentru sushi la același preț sau mai jos decât cea obișnuită, după cum au declarat co-fondatorii.

Rămâne de văzut dacă și consumatorii vor dori să adopte noul tip de carne pe bază din celule stem așa cum au început să consume carne pe bază de plante.

Wildtype așteaptă încă din 2019 aprobarea FDA (Food and Drug Administration) pentru a putea începe distribuția produselor, atunci când acestea vor fi gata.

În industria cărnii de pește din surse alternative sunt și alți competitori, cum ar fi BlueNalu, care încearcă să creeze carne de ton de Atlantic din celule stem și Gathered Foods, care lucrează și ei la carne de ton gata de servit pe bază de plante.

Carnea de somon a celor de la Wildtype are potențialul de a ușura și munca bucătarilor, întrucât se pot crește doar părțile din pește destinate consumului, fără a mai fi nevoie ca animalele să fie curățate.