Conform ESG Today, Pandora a stabilit acest obiectiv în anul 2020, termenul limită de la momentul respectiv fiind 2025, astfel că producătorul danez de bijuterii l-a atins cu un an mai devreme. Anul trecut, compania a reușit să își asigure 97% din necesarul de aur și argint din surse reciclate.

Lanțul valoric al Pandora reprezintă peste 80% din amprenta de carbon a companiei, iar astfel, oficialii au decis să reducă emisiile asociate cu Domeniul 3 de activitate cu 42% înainte de 2030. Printre acestea se numără emisiile din ambalaje și transport.

Folosind aur reciclat, în loc să minăm resurse virgine, reduce amprenta de carbon a produsului final cu 99%, în vreme ce pentru argint, procentajul este un generos 66%. Pentru a putea atinge acest obiectiv de sustenabilitate, toți furnizorii Pandora trebuie să își procure materialele de la reciclatori certificați, astfel că mulți dintre ei au introdus noi echipamente sau tehnici de producție pentru a se alinia cerințelor.

CEO-ul Pandora, Alexander Lacik, a declarat că „metalele prețioase pot fi reciclate la infinit fără a-și pierde proprietățile. Argintul extras acum câteva secole este la fel de bun precum cel pe care l-am extrage acum dintr-o mină, iar procesele actuale de reciclare ne pot ajuta să reducem semnificativ amprenta de carbon a industriei bijuteriilor.”

Oficialii producătorului danez de bijuterii se așteaptă să înceapă producția pieselor cu conținut de metale 100% reciclate după jumătatea anului 2024, luând în calcul vânzarea articolelor prezente în acest moment în magazine.