ESG Today scrie că realizarea se datorează unei investiții de 27 de milioane de euro, fonduri folosite pentru inovație și dezvoltarea proceselor sustenabile în ultimii cinci ani. În plus, alte 5 milioane de euro au fost investite pentru decarbonizarea prin implementarea energiei regenerabile.

Oficialii PepsiCo au declarat că doar prin utilizarea energiei regenerabile vor putea evita 1.849 de tone de emisii de carbon anual.

Archana Jagannathan, Chief Sustainability Officer în cadrul PepsiCo Europe, a declarat că „fiind una dintre cele mai mari companii producătoare de alimente și băuturi din lume, știm că avem un rol critic în rezolvarea crizei climatice. Această realizare pentru fabrica noastră din Spania reprezintă dovada determinării de a trece la un model de economie net-zero pe întreg lanțul valoric, oferind planetei și oamenilor un viitor mai sustenabil.”

Pepsi a pus pe piața din Spania sticle din plastic 100% reciclat în anul 2021, dar și alternative de carton pentru aranjarea dozelor de aluminiu. În 2022, Pepsi a încheiat un acord cu compania energetică Iberdrola pentru furnizarea de energie regenerabilă către fabricile companiei din Spania și Portugalia.

Totodată, în 2023, compania a deschis cea mai curată fabrică a sa din Europa, aflată în Polonia. Unitatea de producție de 300 de milioane de euro încorporează energie regenerabilă și măsuri de economie circulară pentru a reduce consumul de apă și pentru a rezolva problemele legate de sistemul alimentar global.