ESG Today scrie că Nestlé și investitorul privat HQ Capital sunt unele dintre companiile care au contribuit la finanțarea de 201 milioane de euro. O14C a fost fondat în 2020 cu scopul de a contribui la Obiectivul de dezvoltare durabilă cu numărul 14 al Organizației Națiunilor Unite, Viața acvatică, care contribuie la „conservarea și exploatarea sustenabilă a oceanelor, a mărilor și a resurselor marine pentru dezvoltare sustenabilă”.

Experții O14C vor face acest lucru oferind sprijin financiar companiilor care contribuie la conservarea oceanelor și a ecosistemelor acestora, dar și la dezvoltarea sustenabilă a companiilor care își desfășoară activitatea economică în apropiere de oceane sau chiar pe mările și oceanele planetei.

Fondul va investi în companii early-stage care pot oferi soluții ce se adresează siguranței alimentare și protejării ecosistemelor marine în cadrul a cinci arii de activitate, inclusiv acvacultura sustenabilă, pescăriile sustenabile și circularitatea plasticului.

Chris Gorell Barnes, cofondatorul O14C, a declarat că „oceanele sunt sistemul critic pentru sprijinirea vieții pe pământ. Oceanul ne oferă jumătate din oxigenul pe care îl respirăm, absoarbe jumătate din carbon, ne oferă alimente și oferă locuri de muncă pentru sute de milioane de oameni. Dacă nu va mai funcționa, ar putea fi sfârșitul pentru omenire.”

Oficialii Nestlé susțin că investiția recentă în fondul de conservare lansat de O14C se aliniază complet cu obiectivele de sustenabilitate ale companiei și o ajută să își continue progresele de business curat pentru categoria de produse the Nestlé Purina PetCare, care va fi dezvoltată cu ingrediente cu conținut redus de carbon.