Tech.eu scrie că Sorted este un startup din Londra care folosește software pe bază de AI pentru a ajuta procesul de sortare manuală a materialelor ce pot fi reciclate, folosind imagini computerizate și lasere colorate pentru a detecta mai precis materialele valoroase de pe liniile de sortare.

În faza inițială de testare a soluției, soluția dezvoltată de Sorted a ajutat personalul care se ocupă cu sortarea manuală a materialelor să recupereze cu 50% mai multă materie reciclabilă. Acest lucru poate ajuta companiile de sortare să își crească productivitatea, salvând materiale care pot fi reintroduse în economie de la gropile de gunoi sau incineratoare.

Compania a fost fondată în 2022 de către Arthur Goujon, care are 15 ani de experiență în managementul deșeurilor și dezvoltare tehnologică, și Luis Espinosa, care a ajutat la scalarea mai multor unicorni, printre care se numără și Uber.

Clienții din prezent cu care Sorted colaborează includ unele dintre cele mai importante companii din industriile de management al deșeurilor și de reciclare, cum ar fi SUEZ UK și Cawleys.

Arthur Goujon, cofondator și CEO al Sorted, a declarat că „misiunea noastră este de a ajuta companiile de management al deșeurilor să își sorteze mai eficient materia pentru a recupera cât mai multe materiale reciclabile, îmbunătățind totodată productivitatea personalului care se ocupă de sortare... Clienții noștri caută activ moduri prin care să reducă numărul de deșeuri din plastic poluante pe care îl trimit la incineratoare, pentru a evita creșterea taxelor. Produsul nostru rezolvă această problemă, dar și altele care pot apărea în această industrie, permițându-i să își reducă amprenta de carbon și să crească rata de colectare a materialelor reciclabile.”

Fondurile recent obținute vor ajuta Sorted să își continuă dezvoltarea tehnică a soluției, dar și să se extindă către noi clienți.