ESG Today scrie că Hysata este o companie australiană fondată în 2021 care dezvoltă și produce electrolizori de înaltă eficiență, folosiți pentru separarea moleculelor de apă pentru a genera hidrogen. Electrolizorii dezvoltați de companie sunt mai eficienți decât alte soluții similare de pe piață, astfel că reduc cantitatea de energie necesară pentru a realiza acest proces, generând hidrogen cu costuri reduse.

Oficialii Hysata susțin că vor să folosească cele 111 milioane de dolari pentru a face această tehnologie chiar mai eficientă, dar și pentru a crește capacitatea de producție, pentru că se apropie de o scară de producție de un gigawatt.

CEO-ul Hysata Paul Brett a declarat că „misiunea Hysata este de a accelera decarbonizarea secotarelor dificil de decarbonizat, cum este cel al oțelului, producției chimice sau al transportului de mare tonaj, oferind cei mai eficienți, fiabili și simpli electrolizori din lume. Cu un design eficient, ce poate fi fabricat cu ușurință la scară largă, Hysata vrea să reducă toate costurile asociate cu adopția hidrogenului.”

Templewater și bp Ventures se numără printre investitorii care au condus runda de finanțare, fiecare investind câte 10 milioane de dolari, urmați de fonduri precum IP Group Australia sau Kiko Ventures.

Conform oficialilor companiei, această rundă de finanțare este cea mai mare rundă Series B din sectorul clean tech australian de până în prezent.