Potrivit ESG Today, creditele de carbon vor fi generate prin proiectul Lake Victoria Watershed Agroforestry, inițiat de Catona Climate în Kenya. Experții Catona vor să implice în jur de 15,000 de fermieri în practici agricole și forestiere sustenabile, ajutându-i să își transforme terenurile pe care plantează o singură cultură în rezervoare sănătoase de carbon.
Pe lângă îndepărtarea carbonului, fermierii vor beneficia de culturi mai productive și sănătoase, fără a utiliza fertilizanți, dar și de terenuri mai stabile în caz de ploi abundente. Printre obiectivele proiectului Lake Victoria Watershed Agroforestry se numără și prevenirea defrișărilor și protejarea ecosistemelor.
Catona va colabora și cu experții din cadrul organizației non-profit Trees for the Future, care sunt concentrați pe sprijinul fermierilor care vor să își îngrijească mai bine terenurile agricole și să contribuie la regenerarea ecosistemelor.
Rob Lee, Chief Carbon Officer, Catona Climate, a declarat că „scopul nostru este de a obține, proiecta, finanța, monitoriza și măsura proiecte care vor permite companiilor precum Microsoft să își atingă obiectivele climatice, pentru a putea avea parte de un viitor sustenabil.”
Brian Marrs, Senior Director for Energy & Carbon Removal, Microsoft, adaugă că „organizațiile precum Catona ne permit să adăugăm în portofoliu proiecte agro-forestiere care nu doar îndepărtează emisiile poluante, dar ne ajută și la sprijinirea biodiversității și a comunităților locale pe termen scurt și lung.”
Microsoft a început recent o serie de investiții în soluții climatice pe termen scurt pentru îndepărtarea și captarea emisiilor poluante de carbon. Unul dintre aceste angajamente este parteneriatul cu Grassroots Carbon, care va furniza credite de carbon de calitate superioară către Microsoft, generate prin administrarea pajiștilor, care pot reține CO2 pe o perioadă de 30 de ani.
Oficialii Grassroots Carbon explică faptul că utilizarea soluțiilor naturale pentru captarea carbonului pe bază de sol au mai multe avantaje, pe lângă îndepărtarea emisiilor de CO2. Tot ele ajută la menținerea sănătății pământului, la prevenirea eroziunii și la îmbunătățirea abilității lui de a reține apa.
Comentezi?