Tematica acestei ediții, energiile regenerabile, abordează întrebările Green Deal și se concentrează pe oferirea de soluții la provocările cheie de mediu din zilele noastre: energia curată, mobilitatea inteligentă și agricultura sustenabilă (strategia Farm to Fork).

”Toate obiectivele țărilor europene care vizează reducerea efectelor nocive asupra mediului sunt de apreciat”, spune Andreas Lier, director general al BASF România. ”Energiile regenerabile joacă un rol cheie în această tranziție importantă, deoarece au la bază resurse furnizate în permanență de natură, cum ar fi vântul, apa și soarele, o sursă constantă de energie din atmosfera noastră. Criza actuală a energiei fosile va funcționa ca un catalizator pentru a deveni neutri din punct de vedere climatic cât mai rapid, în viitorul apropiat. BASF și partenerii noștri consideră că politica Pactului Verde a Comisiei Europene este bine structurată, cu un plan de măsuri cuprinzător, în vederea dezvoltării unei economii durabile. Ne angajăm să contribuim la îndeplinirea obiectivelor Pactului Verde și considerăm că este de datoria noastră să aducem, în mod activ, soluții – Innovation Hub fiind un astfel de exemplu.”

Înscrierile pentru BASF Innovation Hub pot fi transmise până pe 16 septembrie, la miezul nopții.

În prima fază a proiectului, cinci idei din cele înscrise vor participa la finala locală, iar juriul va alege cea mai bună idee din România. În noiembrie, ideea câștigătoare va fi prezentată în cadrul marii finale BASF Innovation Hub, împreună cu cele mai de succes soluții din celelalte 10 țări participante.

Pe lângă oportunitatea de a interacționa cu companii de talie internațională, care pot fi o platformă de lansare, dar și de promovare a ideilor, câștigătorul evenimentului local va fi răsplătit și cu premiul de 2.500 euro brut, urmând ca cea mai bună idee a etapei finale să fie premiată cu 5.000 euro brut.

Concursul se adresează start-up-urilor și echipelor inovatoare de până la cinci membri. Cerința de bază pentru participare este ca ideea să contribuie direct sau indirect la crearea de soluții la cele mai importante provocări de mediu ale zilelor noastre: energia curată, mobilitatea inteligentă și agricultura sustenabilă (strategia Farm to Fork).

”Principiile Green Deal sunt aplicabile în domenii diverse, astfel că numeroși inovatori își vor da seama că ideea lor îndeplinește cerințele concursului. Fie că vorbim de energie solară și baterii CDR (continuous discharge rating), de mobilitate inteligentă sau de cele mai accesibile și mai sănătoase modalități de a produce alimente, BASF dorește să sprijine dezvoltarea celei mai bune idei”, a completat Andreas Lier.

Informații suplimentare despre concurs, condiţii și modalitatea de înscriere sunt disponibile pe website-ul proiectului: http://www.join-innovationhub.com/.