Potrivit datelor Wizz Air, compania operează cele mai scăzute emisii de carbon pe pasager/km dintre toate companiile aeriene concurente și se angajează să își reducă în continuare intensitatea emisiilor de carbon cu 25% până în 2030.

Un element integral al strategiei de sustenabilitate a Wizz Air este reînnoirea flotei sale. Compania aeriană a adăugat continuu noi aeronave Airbus A321neo flotei sale și a înlocuit aeronave mai vechi. Astfel, 34 Airbus A321neo s-au alăturat flotei în 2022.

Este planificat ca ponderea aeronavelor noi cu tehnologie „neo” din flota Wizz Air să depășească 50% până la finalul anului financiar curent. În prezent, compania aeriană operează o flotă de 177 de aeronave Airbus cu o vârstă medie de 4,6 ani, cu mult sub vârsta medie a flotelor principalilor săi concurenți, care se situează la aproximativ 10 ani.

În 2022, aproximativ 30% dintre toate zborurile Wizz Air operate din și către România au fost efectuate cu cele mai sustenabile aeronave A321neo.

Noul Airbus A321neo încorporează cele mai noi tehnologii din aviație și oferă beneficii semnificative de mediu, cu o reducere de aproape 50% a amprentei de zgomot, o reducere cu 20% a consumului de combustibil și o reducere cu 50% a emisiilor de oxizi de azot, comparativ cu modelul anterior.

Wizz Air este cel mai mare operator de Airbus A321neo din Europa și are una dintre cele mai mari comenzi individuale la nivel global, cu peste 300 de aeronave de acest tip, ceea ce va ajuta compania aeriană să-și atingă obiectivele de sustenabilitate.

Anul trecut, compania aeriană a semnat un memorandum de înțelegere cu Airbus pentru a explora potențialul aeronavelor alimentate cu hidrogen și cu OMV pentru a furniza combustibil sustenabil pentru aviație între 2023 și 2030. Aceste parteneriate întăresc angajamentul Wizz Air de a reduce și mai mult intensitatea emisiilor până la sfârșitul deceniului.