Wizz Air, a semnat un Memorandum de Înțelegere cu OMV, compania internațională integrată de petrol, gaze și produse chimice cu sediul în Viena, pentru furnizarea combustibilului sustenabil pentru aviație (SAF) între 2023 și 2030.

Memorandumul permite Wizz Air să cumpere până la 185.000 de tone de combustibil SAF de la OMV.

Această cooperare garantează progresul Wizz Air în acord cu planurile sale de reducere a intensității de CO2 pe pasager-kilometru.

Anunțul de astăzi întărește poziția Wizz Air ca cea mai sustenabilă alegere pentru călătoriile cu avionul și este un element cheie din strategia de mediu a companiei aeriene, de a reduce intensitatea emisiilor de carbon cu 25% până în 2030 și de a atinge emisii nete zero până în 2050.

OMV implementează numeroase măsuri pentru a ajuta la îndeplinirea obiectivelor sale strategice ambițioase de sustenabilitate, iar combustibilul SAF este o tehnologie cheie pentru decarbonizarea industriei aviației.

Scopul implică creșterea producției de combustibil SAF până la 700.000 de tone în 2030.

Acesta este în conformitate cu ambiția OMV de a deveni o companie cu emisii nete zero până cel târziu în 2050. În acest sens, ținte clare de reducere a emisiilor pe termen mediu și lung au fost definite ca parte a Strategiei OMV 2030.

”Angajamentul Wizz Air este de a reduce intensitatea emisiilor cu încă 25% până la sfârșitul deceniului, utilizarea combustibilului SAF jucând un rol semnificativ în acest sens. Sprijinirea producției și a cercetării tehnologiilor SAF este una dintre prioritățile noastre și suntem încântați să cooperăm cu OMV pentru a reduce în continuare amprenta de carbon a industriei aviatice. Noul Memorandum de Înțelegere este o dovadă a angajamentului nostru de a ne asigura că, alegând să zboare cu Wizz Air, clienții noștri fac cea mai responsabilă alegere posibilă pentru călătoriile cu avionul”, spune Owain Jones, Wizz Air Development Officer.

La rândul său, Nina Marczell, OMV Vice President Aviation, Fuel Distribution & Public Sector, a precizat faptul că ”parteneriatul dintre OMV și Wizz Air ne va ajuta să atingem obiectivele strategice de sustenabilitate specifice companiilor noastre. Cu Wizz Air, am reușit să obținem un partener internațional puternic. Combustibilul SAF este cea mai importantă cale către decarbonizarea aviației în următoarele decenii. Relația noastră strategică deschide drumul către un viitor aviatic mai sustenabil, la care ambele companii doresc să contribuie.”