Potrivit Reuters, cei doi candidați pentru prima poziție a clasamentului au fost producătorul de turbine eoliene Vestas Wind și compania specializată în reciclarea oțelului Schnitzer Steel Industries.

Deși energia eoliană este foarte populară în ce privește producția de energie curată, compania ce reciclează oțelul a fost desemnată drept cea mai sustenabilă din lume până în prezent.

Acest lucru se datorează faptului că Schznitzer Steel Industries din Portland a început să facă îmbunătățiri în 2021 în ce privește eficientizarea energiei, a apei, a deșeurilor și a carbonului.

Corporate Knights este de părere că aceste eforturi au făcut ca firma specializată în reciclarea oțelului să fie numită cea mai sustenabilă în 2023, conducând alte 99 de companii responsabile față de mediu.

CEO-ul Corporate Knights, Toby Heaps, a declarat că „Schnitzer Steel este prima companie din industria oțelului care face parte din acest clasament.”

„Dacă o companie care face parte din unul dintre cele mai „murdare” sectoare din lume poate fi desemnată ca fiind cea mai sustenabilă, companiile din alte sectoare nu au nicio scuză să nu aducă îmbunătățiri”, a adăugat acesta.

Sunt 25 de indici pe care companiile trebuie să îi îndeplinească pentru a putea fi considerate mai sustenabile, iar unii dintre aceștia țin cont de investițiile în reducerea emisiilor de carbon și de diversitatea rasială și de gen la locul de muncă.

Schnitzer Steel a reușit să își îmbunătățească în anul 2021 eficiența energetică cu 74%, eficiența utilizării resurselor de apă a fost și ea crescută cu 69%, iar în ce privește emisiile de carbon, compania le-a eficientizat cu 55%. În același an, oficialii au decis ca toate veniturile, respectiv 2.8 miliarde de dolari, să fie investite în măsuri de îmbunătățire a sustenabilității.

Directorul de sustenabilitate al Vestas Wind, Lisa Ekstrand, a declarat că firma va folosi informațiile detaliate din clasament pentru a identifica potențiale arii de îmbunătățire a sustenabilității.