Pompele de căldură și radiatoarele eficiente, combinația ideală
Potrivit oficialilor start-up-ului pentru decarbonizarea clădirilor Kelvin, compania a primit recent 30 de milioane de dolari care vor fi folosiți nu doar pentru creșterea pe piață, dar și pentru extinderea liniei de servicii prin care să reducă amprenta pe care o au clădirile asupra mediului.
Kelvin, start-up fondat în New York, a lansat în 2016 unul dintre cele mai importante produse ale sale, numit Cozy, care poate controla puterea radiatoarelor, iar astfel, le poate reduce consumul de energie.
De asemenea, pompa de căldură specială a companiei poate înlocui aparatele de aer condiționat, iar în combinație cu Cozy, eficiența energetică crește simțitor.
Panouri izolante pentru clădiri vechi
După ce scanează clădirile la interior și exterior, echipa de la Ecoworks poate produce sistemul de izolare ideal, ceea ce accelerează procesul de renovare și asigură potrivirea perfectă.

Emmanuel Heisenberg, fondatorul startup-ului, a declarat că „Dacă ai o copie digitală a clădirii, poți automatiza procesul de planificare, care în construcțiile tradiționale durează luni de zile și implică un număr mare de ingineri și arhitecți.”
Cu ajutorul procesului companiei, muncitorii pot instala un panou în doar 20 de minute. Pentru a renova complet o clădire, proces care include și înlocuirea sistemului de încălzire pe combustibili fosili, este nevoie de doar câteva săptămâni, comparativ cu câteva luni sau chiar ani, timp de care au nevoie companiile care folosesc metodele tradiționale. De asemenea, acoperișurile sunt prevăzute cu panouri solare modulare, ceea ce crește și mai mult eficiența energetică a clădirii și o face mai prietenoasă cu mediul.
Un alt beneficiu al soluției oferite de Ecoworks este acela că fațada este realizată din lemn, care este făcut din copaci care absorb dioxidul de carbon pe durata existenței lor, iar materialele rămase de dinainte de renovare sunt refolosite în proces, lucru care elimină nevoia de noi materiale.
Închirierea sistemelor de energie „verde”, viitorul caselor eficiente
Printre produsele pe care le pot închiria proprietarii se numără sistemele eficiente de încălzire și răcire, panourile solare și electrocasnicele cu consum redus de energie.

Angajații companiei se ocupă de instalarea produselor și de mentenanța acestora în schimbul unei taxe lunare.
Polycare, start-up-ul care găsește o casă molozului din construcții
Polycare este o altă companie din Germania care vrea să închidă bucla materialelor de construcții. Echipa nu doar că dezvoltă materiale sustenabile de construcție, dar vrea să și integreze produse secundare în aceste materiale de construcții.
Deșeuri industriale, moloz din construcții și materiale secundare, toate sunt folosite pentru a construi Polyblock-urile start-up-ului, în loc să ajungă în ecosistemele planetei.
Acestea sunt doar câteva dintre companiile care vor să ne transforme casele în locuri mai eficiente și mai confortabile în care putem trăi sau care lucrează din greu pentru a ridica locuințe și clădiri unde putem lucra și petrece timp alături de cei dragi.
Comentezi?