Potrivit CNBC, compania vrea să își atingă acest obiectiv prin împrumutarea echipamentului necesar către proprietari pentru a le putea eficientiza consumul de energie electrică.
Prin acest proces, BlocPower a reușit să modernizeze peste 1.200 de clădiri din New York City și vrea să se extindă în zeci de orașe americane.
Printre produsele pe care proprietarii le pot închiria se numără sisteme eficiente de încălzire și răcire, electrocasnice și panouri solare.
Angajații companiei se ocupă de instalarea produselor și de mentenanța acestora în schimbul unei taxe lunare.
Prin acest plan de afacere, echipa din spatele proiectului susține că va putea reduce consumul de energie electrică cu 30% sau 50% și emisiile de gaze cu efect de seră cu 40% sau 70% în unele cazuri.
Tot ei spun că, dacă afacerea va prospera, în zece ani vor putea reduce emisiile de gaze cu efect de seră din Statele Unite cu până la 25% și vor putea ajuta la recuperarea a 30% din milioanele de dolari risipiți pe energie electrică.
Donnel Baird, CEO la BlocPower, a declarat că „vom scădea cantitatea de petrol, gaz și combustibili fosili pe care aceste clădiri le consumă și vom scădea emisiile care sunt eliberate.”
Baird, care locuiește în Brooklyn, a observat că blocul în care locuiește are nevoie de un sistem modern de energie electrică, iar de aici i-a venit ideea de a înființa un astfel de business, știind că sunt și alți oameni care locuiesc în clădiri similare cu cea în care locuiește el.
Un lucru interesant este faptul că echipamentul este oferit spre închiriere de BlocPower timp de 10 sau 15 ani pentru ca investitorii să-și recupereze finanțele și pentru ca însăși compania să-și colecteze taxele. După aceea, dreptul de proprietate al bunurilor le revin proprietarilor clădirilor.
BlocPower a planificat ca orașul Ithaca din statul New York să devină primul oraș neutru din punct de vedere al emisiilor până în 2030.
Luis Aguirre-Torres, director de sustenabilitate al orașului Ithaca a declarat că „atunci când am început să lucrăm împreună pentru a dezvolta acest program, ne-am dat seama că este posibil de realizat.”
El este de părere că acest lucru trebuie să fie un exemplu pentru restul lumii, adăugând faptul că „nu este vorba doar despre a fi primul oraș din America sau din lume care se decarbonizează. Este despre a arăta că se poate.”
Primii investitori ai proiectului au fost Exelon, American Family Insurance și Fundația Familiei Schmidt.
Anul acesta, în ianuarie, Microsoft s-a alăturat investitorilor proiectului, ridicând suma totală a fondurilor la 100 de milioane de dolari prin investiția lor.
Apoi, Bezos Earth Fund au adăugat la suma respectivă încă 5 milioane de dolari pentru a se asigura că BlocPower va putea crea o hartă digitală a 125 de milioane de clădiri din SUA, pe care să le ajute să devină mai sustenabile.
În prezent, compania se află în discuții cu orașe din California, Massachusetts și Georgia pentru a le ajuta să-și decarbonizeze clădirile.
Comentezi?