Potrivit Solar Daily, compania germană va începe producția unei flote de test înainte de a începe fabricarea în masă a noii mașini la fabricile celor de la Valmet Automotive.

Hatchback-ul cu cinci locuri este acoperit cu 456 de celule solare care pot produce suficientă energie într-o săptămână astfel încât vehiculul să poată parcurge până la 112 km.

Autonomia bateriei este estimată la 305 km, iar mașina este destinată familiilor și chiar platformelor de ride sharing.

Sursă foto: Sono Motors

Sono Motors are 19.000 de rezervări pentru mașina alimentată de soare, iar fiecare rezervare a fost făcută pentru prețul de 2.225 euro, lucru care a ajutat la dezvoltarea autovehiculului.

Start-up-ul german speră să poată produce 250.000 de unități în următorii șapte ani, iar prețul de vânzare va porni de la puțin peste 25.000 de euro.

Lightyear 0 este o altă mașină electrică alimentată de energie solară care ar putea fi livrată începând cu finalul acestui an, însă la un preț mult mai mare, de 250.000 de euro.

În același timp, vehiculul solar al celor de la Aptera și-ar putea face apariția pe șosele începând cu anul viitor în două versiuni, una care va avea o autonomie de până la 400 km și va costa aproximativ 26.000 de euro, iar o a doua opțiune cu o autonomie de până la 1.600 de kilometri, care va costa undeva la 46.000 de euro.

Sursă foto: Sono Motors