La începutul lunii iunie am scris despre Aptera, atunci când compania a primit o finanțare de 40 de milioane de dolari pentru a începe producția mașinii electrice care are o autonomie de până la 1.600 de kilometri pe o încărcare.

Mașina dezvoltată de Aptera este ușoară, iar împreună cu design-ul cu trei roți, mașina a fost concepută pentru eficiență maximă.

Dacă locuiești într-o zonă însorită din lume, mașina electrică Aptera ți-ar putea permite să călătorești mii de kilometri până să ai nevoie să o încarci.

Acest lucru se datorează faptului că mașina își poate încărca bateriile cu echivalentul a 64 de kilometri de autonomie pe zi în condiții optime cu ajutorul panourilor solare.

Cel mai accesibil model Aptera, care are o autonomie de până la 400 de kilometri, va costa 25.900 de dolari, ceea ce îl poate face atractiv pentru cei care vor să-și cumpere o mașină electrică dar se tem că ar putea uita să o încarce.

Potrivit Big Think, pentru a-și fabrica vehiculele, Aptera se va baza pe roboți automatizați furnizați de compania americană RedViking.

Asta înseamnă că vehiculele vor fi cărate de la un punct la celălalt, în loc să fie transportate de o linie de asamblare.

CEO-ul Aptera Chris Anthony a declarat că „aceste puncte de asamblare sunt foarte adaptabile pe termen lung. Nu este ca o fabrică tradițională pentru producția mașinilor care are porticuri suspendate care costă milioane de dolari și nu sunt foarte flexibile.”

Acest lucru permite câteva avantaje importante, printre care faptul că punctele de asamblare pot fi modificate în timp, dacă este nevoie, iar roboții pot muta mașinile care au nevoie de atenție specială în locuri special amenajate.

Aptera a primit deja 25.000 de rezervări pentru vehiculul electric alimentat de soare, iar până la finalul anului, compania speră să livreze primele modele de pre-producție înainte de a intra în producția de serie.

Dacă mașinile sunt bine primite de către clienți, startup-ul californian speră să poată produce până la 600.000 pe an.

Sursă foto: Aptera