Printre participanții la runda de finanțare se numără Galvanize Climate Solutions, Qualcomm Ventures și Ajax Strategies.

Agricultura este un sector de mare interes în ce privește sustenabilitatea și noile tehnologii, întrucât rezervele alimentare devin tot mai mici, iar cercetătorii caută noi moduri prin care să facă anumite culturi mai rezistente la fenomene meteo extreme.

Potrivit ESG Today, Arable vrea să rezolve unele dintre problemele agriculturii moderne și să faciliteze un lanț de aprovizionare alimentar mai transparent și mai flexibil și să satisfacă nevoia de cunoaștere a modului în care sunt crescute culturile alimentare.

Start-up-ul este de părere că poate face acest lucru și chiar mai mult cu ajutorul digitalizării sectorului agricol.

Arable este un start-up american fondat în 2014 și care oferă strategii optimizate în funcție de datele colectate pentru agricultură și managementul resurselor naturale.

Jim Ethington, CEO al Arable, a declarat că „din discuțiile pe care le-am avut cu fermieri și producătorii agricoli la nivel global, ne-am dat seama că ne aflăm într-un punct culminant. Nevoia de îmbunătățire a productivității și a sustenabilității din sectorul agricol este urgentă, iar în același timp, trebuie să facem acest sistem mai rezistent împotriva schimbărilor climatice și de peisaj.”

Pentru a optimiza consumul de apă al fermierilor, start-up-ul american analizează lucruri precum vremea, umiditatea din sol și chiar nivelul de irigație cu senzori speciali care pot măsura rata de creștere și stresul recoltelor.

Cu ajutorul acestor tehnologii, compania și-a ajutat clienții să-și reducă consumul de apă cu până la 50%.

Soluțiile oferite de Arable permit și reducerea cantității de pesticide de care este nevoie în sectorul agricol, cu până la 15%, în vreme ce acestea continuă să crească fără factori externi care să le deranjeze.

„Pe lângă faptul că ajută la formarea strategiilor la nivel de fermă, Arable ajută și companiile să analizeze originea produselor la nivelul lanțului valoric, permițând evaluarea corectă a sustenabilității, estimări cu privire la emisiile de carbon și cantitatea captată de emisii și chiar prezicerea recoltei”, a completat CEO-ul.