ESG Today scrie că industria oțelului este una dintre cele mai poluante din lume, iar reducerea amprentei sale de carbon nu este ușor de realizat, deoarece ea este responsabilă de 7-9% din emisiile provenite anual din arderea combustibililor fosili.

La începutul acestui an, reprezentanții Comisiei Europene au aprobat recent un ajutor de stat în valoare de peste 520 de milioane de euro pentru a ajuta compania specializată în oțel și minerit ArcelorMittal să devină mai sustenabilă la fabricile din Spania și Germania.

H2 Green Steel, companie fondată în Suedia în 2020, își dorește să construiască acasă prima fabrică de producție în masă a oțelului fără emisii de carbon. Start-up-ul folosește hidrogen pentru procesarea metalului, o metodă care îi permite să evite eliberarea a 95% din emisiile asociate cu utilizarea de combustibili fosili.

Utilizând oțelul celor de la H2 Green Steel, BILSTEIN GROUP își va putea reduce o bună parte din emisiile de carbon, întrucât oțelul laminat la cald este asociat cu 90% din emisiile de CO2 ale companiei.