Phys scrie că descoperirile au fost date publicității în Nature Communications, iar o echipă de cercetători au arătat cum acidul formic poate transforma emisiile de carbon în substanțe utilizate în industria biochimică.

Pe lângă dioxidul de carbon, este nevoie și de energie pentru a realiza acest proces, iar aceasta poate fi obținută din surse regenerabile, cum ar fi panourile solare.

Maren Nattermann, autoarea principală a studiului, a declarat că „acidul formic este o sursă foarte promițătoare de carbon. Însă convertirea lui în formaldehidă în laborator este un proces care necesită cantități destul de mari de energie”, motiv pentru care ea și echipa ei caută moduri prin care să reducă consumul de energie asociat cu producția. Asta pentru că ar reduce costurile, dar ar facilita obținerea unei cantități mai mare de substanță utilizând tot atâta energie.

Optimizarea enzimelor folosite în acest proces este un mod crucial prin care costurile pot fi reduse, iar acest lucru a fost deja realizat, întrucât cercetătorii colaborează cu Festo, o companie germană care a reușit să producă 4.000 de mostre. Conform lui Maren, acest lucru a dus la o producție de patru ori mai eficientă.

Unul dintre obiectivele pe termen lung ale acestui proiect este transformarea emisiilor de carbon în produse utile, cum ar fi biodiesel sau chiar insulină.