Astfel, una dintre ambițiile Ciucaș pentru acest an este de a colecta peste 12 tone de deșeuri, încurajând consumatorii să adopte un comportament responsabil și oferindu-le infrastructura și contextul propice pentru a se bucura de timpul petrecut în natură în mod responsabil.

Această inițiativă pe termen lung este dezvoltată în parteneriat cu asociația „Act For Tomorrow”, alături de care Ciucaș va organiza o serie de evenimente de ecologizare.

„Ciucaș, liderul pieței de bere din România, este brandul care a fost dintotdeauna aproape de natură și, în mod firesc, își propune să intensifice acțiunile de protejare a mediului înconjurător. Și anul acesta, Ciucaș le va oferi românilor noi spații de relaxare în natură, unde se vor putea bucura de un grătar alături de o bere rece și vor avea ocazia să colecteze selectiv deșeurile, adoptând un comportament responsabil față de natură. Mai mult, prin parteneriatul cu Act For Tomorrow vom derula o serie de acțiuni de ecologizare prin care ne propunem să redăm frumusețea naturii. Sperăm că proiectele noastre îi vor inspira pe toți membrii comunității, care vor contribui și la nivel individual pentru a se asigura că și generațiile următoare se vor bucura de timp de calitate în natură,” a declarat Cristiana Văideanu, Head of Local Brands, Ursus Breweries.

„Ne bucurăm că ne unim forțele cu echipa Ciucaș, deoarece avem o misiune comună: să le redăm oamenilor cât mai multe zone frumoase și curate în care să se relaxeze în natură. Alături de Ciucaș, le punem la dispoziție instrumentele necesare pentru a se bucura de natură în mod responsabil, iar astfel ne asigurăm că după fiecare plimbare lăsăm în urmă doar proprii pași pe poteci. Avem încredere că vom reuși să aducem în aceeași echipă cu noi întreaga comunitate Ciucaș, atât pentru a colecta separat deșeurile în natură sau acasă, dar mai ales pentru a se alătura ca voluntari în acțiunile de ecologizare pe care le pregătim, pentru a reda frumusețea locurilor de relaxare din natură și a ne putea bucura de tot ce au ele mai frumos de oferit, ” a adăugat Andrei Coșuleanu, Fondator și Președinte Act For Tomorrow.

Din 2019 și până în prezent, brandul Ciucaș a amenajat 15 zone de relaxare – Poienile Ciucaș, pe care oamenii le pot vizita atunci când doresc să meargă la picnic sau să petreacă timp liber la aer curat. Până la finalul anului 2023, vor mai fi inaugurate încă trei astfel de zone în județe noi, demers care va continua și pe termen lung. De asemenea, în această primăvară toate spaţiile de relaxare vor fi dotate cu staţii pentru colectare separată a deșeurilor.

Acțiuni de ecologizare, alături de Act for Tomorrow

Începând din luna aprilie, Ciucaș și Act for Tomorrow vor organiza, alături de voluntari și de angajații Ursus Breweries, mai multe evenimente de curățare a spațiilor verzi din natură. Pentru a gestiona zonele mai izolate, dar care au nevoie de o îngrijire mai amănunțită, vor fi organizate și două tabere de curățenie Eco Camps, care presupun o deplasare de două zile, cu cortul, iar astfel va fi suficient timp pentru a colecta toate deșeurile aruncate necorespunzător în zonele selectate.

Demersul prin care membrii comunității sunt încurajați să păstreze natura curată face parte dintr-un angajament pe termen lung asumat de brandul de bere Ciucaș, iar metodele pe care le au la dispoziție oamenii pentru a se implica vor fi promovate și prin acțiuni de comunicare ATL și BTL, astfel încât informațiile să ajungă și la acei oameni care nu sunt în proximitatea zonelor vizate prin acțiuni directe.