Conform The Guardian, obiectivul celor de la Vow a fost să demonstreze faptul că proteina animală crescută în laborator este identică cu cea consumată de oameni, iar astfel, creșterea animalelor pentru carne poate fi oprită.

De asemenea, „creșterea” cărnii în laborator poate fi foarte benefică și pentru mediul înconjurător, deoarece creșterea animalelor pentru consumul de carne este asociată cu emisii ridicate de carbon.

În vreme ce există și alte companii care cresc carne în laborator, cum ar fi Upside Foods, Vow încearcă o abordare diferită, iar cercetătorii companiei explorează mai multe combinații de proteină animală. Printre acestea se numără și carnea de crocodil, de alpaca sau de bivol, toate acestea fără a răni animalele.

Carne de laborator pe bază de prepeliță japoneză ar putea fi vândută anul acesta în restaurantele din Singapore.

George Peppou, CEO-ul Vow, a declarat că „scopul este de a tranziționa miliardele de mâncători de carne de la consumul de proteină animală convențională la proteina obținută în laborator.”

Co-fondatorul companiei, Tim Noakesmith, a adăugat că „am ales mamutul lânos pentru că este un simbol al pierderii diversității și al schimbărilor climatice.”

Perioada ce a urmat după ultima eră glaciară și vânatul excesiv se numără printre principalele motive pentru care mamutul lânos a dispărut.

Singapore este, în prezent, singura țară din lume care permite vânzarea cărnii alternative crescute în laborator. Totuși, oficialii americani au anunțat că aceste alternative sunt sigure pentru consum, iar acest nou tip de aliment ne poate ajuta nu doar în ce privește siguranța rezervelor de hrană, dar și cu privire la reducerea amprentei de carbon a industriei.

„Nu am văzut acest tip de proteină de mii de ani. Deci, nu știm cum ar putea reacționa sistemul nostru imunitar la consumul ei. Dar dacă ar fi să o consumăm din nou, am face-o într-un mod cât mai plăcut pentru autoritățile de reglementare”, a declarat profesorul Ernst Wolvetang, de la Institutul Australian pentru Bioinginerie din cadrul Universității din Queensland.

Seren Kell, de la Good Food Institute Europe, a declarat că „prin cultivarea cărnii de porc, vită, pui sau fructe de mare, putem avea un impact foarte mare în ce privește reducerea amprentei de carbon din agricultura convențională.”

Sursă foto: Wunderman