Potrivit Science Daily, membranele anorganice, care sunt fabricate în general din ceramică sau metale, au rolul de a separa moleculele în baza dimensiunii sau proprietăților acestora.
Membranele ar fi ușor de fabricat și pot fi personalizate în funcție de nevoile clientului, ceea ce înseamnă că ele pot fi adaptate pentru multiplele aplicații din sectorul energetic, de la filtrare și separare, până la conversie energetică și cataliză.
Membranele obișnuite folosite în prezent în domeniul energiei consumă mai mult curent electric și sunt mai costisitor de implementat. De asemenea, ele trebuie regenerate, iar sistemele de filtrare trebuie tratate, din când în când, ceea ce poate crește costurile și pot complica operațiunile.
Noul tip de membrane anorganice este mai flexibil și poate fi adaptat mai ușor pentru industriile energetice, fie că lucrează cu căldură sau curent electric, ceea ce înseamnă că sunt mai potrivite pentru a fi implementate în pile de combustie cu hidrogen sau panouri solare.
Profesorul Ghim Wei Ho a declarat că „tehnica noastră are potențialul de a transforma industriile care se bazează foarte mult pe membrane pentru operațiunile lor, în special cele care au legătură cu sectorul energetic sau cu mediul înconjurător.”
Pentru a face această tehnologie mai accesibilă, cercetătorii vor explora noi moduri de a automatiza procesul de fabricație al membranelor anorganice.
Comentezi?