Potrivit The Guardian, cânepa ar putea fi un instrument neașteptat de util în lupta împotriva schimbărilor climatice, deoarece un hectar dintr-o astfel de plantație are capacitatea de a absorbi între 8 și 15 tone de dioxid de carbon într-un an.

Acest lucru este datorat și faptului că planta crește foarte rapid și poate ajunge la patru metri în 100 de zile.

Un alt avantaj al cânepei este faptul că fibrele plantei captează permanent dioxidul de carbon și poate fi folosită pe post de înlocuitor pentru diferite materiale și există companii precum BMW care o întrebuințează pentru înlocuirea plasticului.

Potrivit cercetătorului de la Universitatea din Cambridge, Darshil Shah, cânepa are abilitatea de a îndepărta carbonul din atmosferă de două ori mai eficient decât pădurile.

„Este mai eficientă decât copacii. Cânepa industrială absoarbe între 8 și 15 tone de CO2 pe hectar”, a declarat acesta.

„Prin comparație, pădurile captează între 2 și 6 tone de CO2 pe an în fiecare an, în funcție de numărul de ani în care are loc această creștere, regiunea climatică, tipul de copaci etc.”

Cânepa industrială este o variație a canabisului și are o concentrație mult mai mică de substanțe psihoactive comparativ cu marijuana, care este o altă variație a cânepei.

Cânepa a fost folosită timp de mii de ani în producția de materiale textile, funii și chiar hârtie, iar în prezent, reprezentanții diverselor industrii o folosesc în construcții și chiar ca o formă de biocombustibil.