Potrivit CleanTehnica, grantul le va permite celor de la Bridgestone Americas să crească producția de cauciuc cu amprentă redusă de carbon și în același timp, să creeze noi locuri de muncă în sud-vestul SUA.

William Niaura, Director pentru Materiale Sustenabile și Economie Circulară la Bridgestone Americas a declarat că „suntem determinați să folosim guayule ca sursă domestică pentru producția de cauciuc natural, întrucât această inițiativă a fost demarată în 2012 pentru a oferi o alternativă sustenabilă mediului și economiei.”

Grantul de 35 de milioane de dolari va fi oferit ca măsură de a reduce costurile asociate cu creșterea arborelui, iar banii vor fi distribuiți între 2023 și 2027.

Pentru a se asigura că fermierii au o amprentă de carbon cât mai mică în ce privește producția, Bridgestone îi încurajează să optimizeze consumul de apă și să adopte practici agricole sustenabile.

Unii dintre partenerii Bridgestone din acest proiect sunt Universitatea de Stat din Colorado, Universitatea din Arizona și Colorado River Indian Tribes.

Compania japoneză speră ca producția de cauciuc să fie realizată până în 2050 doar cu materiale sustenabile, iar astfel, să devină un producător de anvelope neutru din punct de vedere al emisiilor.

Compania a anunțat recent că va introduce cauciucuri etichetate RFID pentru a le extinde durata de operare și pentru a le reduce impactul negativ asupra mediului înconjurător.