Potrivit Electrive, Renault vrea să producă modelul Legend în Europa, mai exact în Novo Mesto, Slovenia, iar vehiculul ar urma să fie un competitor pentru Dacia Spring, fabricată în China.

Producătorul francez a dezvăluit câteva detalii despre viitorul vehicul pe baterii, cum ar fi faptul că acesta va fi ideal pentru mediul urban, iar consumul de curent urmărit este de 10kW per 100 de kilometri.

Divizia Ampere de la Renault plănuiește să producă în jur de un milion de vehicule pe an începând cu 2031, car vor fi împărțite în șapte modele diferite. Totodată, din 2027/2028, compania vrea ca prețul mașinilor electrice să fie identic cu cel al modelelor pe combustibili fosili.

Astfel, Megane E-Tech și Scenic E-Tech ar putea fi achiziționate la același preț de listă ca alternativele cu motoare pe benzină sau motorină.

Înainte de lansarea lui Legend, Ampere ar putea aduce pe piață modelul consacrat Renault 5 în 2024, la un preț de aproximativ 25.000 de euro, în vreme ce Renault 4 și Legend s-ar putea alătura ofertei un an mai târziu la sub 20.000.

Totodată, Ampere a modificat ușor două platforme folosite în prezent de grupul Renault-Nissan pentru producția de vehicule pe baterii, care vor fi folosite pentru asamblarea viitoarelor modele electrice, iar aceste modificări ar pute aduce reduceri de costuri semnificative. Astfel, divizia electrică ar putea reduce costul pentru vehiculele sale cu până la 40% între generația actuală și cea următoare.

Sursă foto: Renault