Totodată, reprezentanții companiei sunt de părere că renovarea locuinței prin adăugarea ferestrelor de mansardă sau înlocuirea ferestrelor vechi cu unele noi îmbunătățește atât nivelul de confort, contribuind inclusiv la reducerea amprentei de carbon la nivel global.

Ferestrele de mansardă nealiniate la standardele actuale de performanță și realizate din materiale nesustenabile generează automat pierderi de energie prin izolare slabă, respectiv scurgeri necontrolate de aer.

Conform VELUX România, prin înlocuirea acestor ferestre cu modele mai noi, eficiente din punct de vedere energetic, proprietarii de locuințe pot experimenta o serie de avantaje importante, de la un consum mai redus de energie, la mai mult confort sau acces la lumină naturală.

În contextul preocupărilor crescute cu privire la gradul de eficiență energetică al locuințelor, ferestrele de mansardă moderne, proiectate cu materiale izolante și tehnici de etanșare avansate, reprezintă soluția potrivită pentru un consum de energie sustenabil, tradus inclusiv în facturi mai mici. Potrivit reprezentanților VELUX România, ferestrele de mansardă contribuie semnificativ la reducerea pierderilor de căldură în sezonul rece și menținerea răcorii în lunile călduroase.

Un exemplu în acest sens sunt ferestrele de mansardă VELUX Standard Plus GLL/GLU, cu o valoare a coeficientului de transfer de căldură Uw = 1,0 W/m2K (cu montaj încastrat, coeficientul poate fi de doar Uw = 0,94 W/m2K.) și cu capacitatea de a genera câștiguri solare pasive și de a îmbunătăți astfel bilanțul energetic al casei.

Confort sporit pe tot timpul anului

Ferestrele de mansardă izolate corespunzător ajută la menținerea unei temperaturi interioare constante, creând un mediu de viață mai confortabil pe tot parcursul anului, spun reprezentanții VELUX România.

În plus, izolarea fonică îmbunătățită minimizează zgomotul exterior. O fereastră de mansardă VELUX cu geam cu 3 foi de sticlă este capabilă să reducă zgomotul din exterior, absorbția la diferite frecvențe fiind exprimată prin valoarea de atenuare a sunetului Rw = 35 dB.

Ferestrele de mansardă de ultimă generație permit obținerea unor suprafețe vitrate mai mari, maximizează cantitatea de lumină naturală care intră în casă și reduce nevoia de iluminat în timpul zilei. Astfel, nu numai că se diminuează consumul de energie electrică, ci se îmbunătățește și bunăstarea generală și productivitatea locatarilor, prin stimularea vitaminei D.

Potrivit VELUX România, investițiile în ferestre de mansardă eficiente din punct de vedere energetic contribuie direct la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră și la combaterea schimbărilor climatice. Consumul mai mic de energie se traduce printr-o amprentă ecologică redusă, aliniindu-se la eforturile globale în direcția sustenabilității și a unui stil de viață eco-conștient.

Rulourile termoprotectoare sunt, de asemenea, elemente cheie ale eficienței energetice și ale confortului, deoarece protejează casa de razele directe ale soarelui. Rulourile exterioare parasolare VELUX, de exemplu, pot bloca lumina soarelui înainte ca aceasta să ajungă pe suprafața de sticlă a ferestrei de mansardă, ținând la distanță până la 93% din căldura soarelui.

Pentru a beneficia de ofertă, cei interesați trebuie să achiziționeze fereastre de mansardă din gama Standard sau Standard Plus, împreună cu pachetul de rame de etanșare cu BDX inclus, să se înregistreze, prin completarea formularului, pe velux.ro și să atașeze dovada achiziției până cel târziu 14 iunie. Facturile de achiziție trebuie să fie emise în perioada 2 aprilie – 28 mai 2024.

VELUX Group se află în prima linie a promovării soluțiilor eficiente din punct de vedere energetic pentru proprietățile rezidențiale și comerciale. Cu o gamă de produse inovatoare de ferestre de mansardă concepute pentru a optimiza performanța energetică și confortul interior, VELUX Group se angajează să ajute proprietarii de locuințe să își atingă obiectivele de sustenabilitate, îmbunătățind în același timp frumusețea și funcționalitatea caselor lor.