CNBC scrie că hârtia igienică din SUA este produsă din materie primă provenită din Canada, lucru ce duce la defrișarea a mii de hectare anual. În același timp, o parte dintre cele mai populare branduri obțin un scor de sustenabilitate destul de slab, din punctul de vedere al reprezentanților Consiliului Protejarea Resurselor Naționale, pentru că aceste produse sunt fabricate aproape exclusiv din materie primă forestieră.

În misiunea de a schimba această industrie, Reel Paper folosește bambus, în loc de copaci, pentru a reduce impactul negativ asupra mediului înconjurător. Bambusul este planta cu cel mai rapid ritm de creștere din lume, la un metru pe zi, astfel că acesta ne poate ajuta să producem hârtie igienică cu un impact minim asupra mediului.

CEO-ul Reel Paper David VanHimbergen a declarat că „atunci când îl tai, se regenerează de la aceeași structură rădăcinoasă, pe care o poți exploata timp de trei ani, astfel că am descoperit că aceasta poate fi cea mai bună resursă pentru a crea produse de papetărie de calitate.”

„Este o schimbare mică pe care oamenii o pot face pentru a avea un impact mare asupra mediului pe măsură ce fac tranziția către produse mai sustenabile”, adaugă acesta.

Ca urmare a cererii crescute din partea clienților pentru alternative sustenabile, investitorii se orientează către startup-uri cum este Reel Paper, pentru o alternativă mai curată și puțin poluantă pentru industrie.

Bluestein, Squared Circles, Montage Ventures și Great Oaks Venture Capital sunt o parte dintre investitorii care au sprijinit până în prezent compania californiană.

CEO-ul companiei a declarat că în prezent, Reel Paper transportă bambusul pe vapor din China, procedeu asociat cu o amprentă ridicată de carbon pe care compania o compensează prin credite de carbon. Totuși, fermele de bambus dezvoltate recent în America Centrală ar putea ajuta la reducerea amprentei de carbon din transport.