Conform ESG Today, compania fondată în 2021 lucrează în prezent la dezvoltarea unei tehnologii care folosește un electrolizor cu temperaturi scăzute pentru a genera etilenă sustenabile din emisii de carbon, apă și electricitate sustenabilă.

Etilena este una dintre cele mai utilizate chimicale din întreaga lume, fiind folosită în mai multe industrii, precum cea textilă, producătoare de plastice sau de materiale de construcții. În general, etilena este produsă cu ajutorul combustibililor fosili, ceea ce înseamnă că aceasta este asociată cu generarea unei cantități mari de emisii.

Oficialii Dioxycle susțin că tehnologia dezvoltată de compania franco-americană produce cea mai accesibilă etilenă și oferă, în același timp, cel mai ieftin proces de producție al chimicalelor. Totodată, acest proces ar putea ajuta la reducerea emisiilor de carbon la nivel global cu 800 de milioane de tone sau 2% din totalul eliberat de întreaga planetă într-un an.

Sarah Lamaison, cofondatoarea și CEO-ul Dioxycle, a declarat că „pentru a ne atinge obiectivele climatice, nu este nevoie să reconstruim întreaga producție industrială. Putem folosi activele pe care le avem deja la dispoziție, împreună cu noile tehnologii, pentru a aduce pe piață procese industriale sustenabile.”

O parte dintre fondurile obținute va fi folosită pentru demonstrații ale sistemului, dar și pentru producția unui prototip funcțional, care ar putea permite, în viitor comercializarea tehnologiei în decurs de cinci ani.

David Wakerley, CTO, Dioxycle, a adăugat că „având în vedere cât de mult se bazează societatea în prezent pe combustibilii fosili, emisiile de carbon ar putea fi considerate o resursă incredibilă pe care o avem la dispoziție, care poate fi exploatată doar cu tehnologiile care o pot converti eficient. Suntem pregătiți să construim un electrolizor care poate procesa carbonul pe care l-ar consuma aproximativ 20.000 de copaci, focusat pe producția de etilenă sustenabilă.”

Sursă foto: Dioxycle