ESG Today scrie că această inițiativă are scopul de a demonstra fezabilitatea acestei tehnologii în contextul tranziției energetice și al reducerii emisiilor, iar proiectele se află în California, Dakota de Nord și Texas. Acestea ar putea avea un potențial de reducere a emisiilor de 7.75 milioane de tone de CO2 pe an.
Programul este finanțat de „Bipartisan Infrastructure Law”, care va oferi până la 6.5 miliarde de dolari în următorii cinci ani proiectelor care dovedesc că pot reduce amprenta de carbon a SUA.
Oficialii OCED au declarat că „DOE estimează că pentru planul climatic al SUA trebuie să captăm și să stocăm între 400 de milioane și 1.8 miliarde de tone de emisii de carbon anual din sursele care le eliberează până în 2050. Odată finalizate, proiectele selectate vor ajuta la reducerea emisiilor din sectorul energetic, care este responsabil pentru mai bine de un sfert din amprenta de carbon națională.”
Proiectul Baytown CCS, care ar putea capta anual circa două milioane de tone de carbon, ar putea primi o finanțare de 270 de milioane de dolari, în vreme ce proiectul Tundra, din Dakota de Nord, cu o capacitate de 4 milioane de tone de emisii reduse, ar putea primi 350 de milioane de dolari. Nu în ultimul rând, Proiectul Sutter Decarbonization din California ar putea fi finanțat tot cu 270 de milioane de dolari pentru cele 1.75 de milioane de tone de carbon captate în fiecare an.
Comentezi?