ESG Today scrie că start-up-ul fondat în 2015 se focusează pe utilizarea AI-ului pentru a optimiza diverse procese de fabricație, astfel încât reprezentanții industriilor să aibă o producție durabilă și sustenabilă. Oficialii companiei se adresează în special industriilor greu de decarbonizat, cum ar fi cea a producției de ciment, de oțel sau de chimicale.

Întregul sector al producției este responsabil pentru un sfert din emisiile planetei, însă industriilor enumerate mai sus li se atribuie două-treimi din această cantitate.

Oficialii Fero Labs susțin că, până în prezent, compania a reușit să reducă emisiile asociate cu producția diferitelor bunuri cu 100.000 de tone, iar clienții săi au economisit în total 20 de milioane de dolari.

Berk Birand, co-fondator și CEO la Fero Labs, a declarat că „sectorul industrial este deosebit de dificil de decarbonizat, iar soluțiile hardware, precum captarea directă a emisiilor și stocarea acestora au un preț destul de mare și durează mult pentru a fi implementate. Soluțiile software pe bază de AI pot fi implementate rapid și fără costuri mari. Asta înseamnă că o companie poate începe imediat reducerea emisiilor și poate cuantifica emisiile reduse mai precis.”

Noua finanțare va ajuta la livrarea de noi optimizări, iar Fero Labs își propune ca până în 2025 să fi redus amprenta de carbon a producției globale cu 800.000 de tone.