Conform Euronews.green, guvernul britanic se consultă cu pulicul în vederea propunerii de a interzice șervețelele umede poluante, iar în același timp, supermarketurile și drogheriile au scos de la vânzare produsul și l-au înlocuit cu alternative biodegradabile.

Oficialii de la Water UK au analizat 53 de blocaje ale sistemului de canalizare, iar în 93% din cazuri, șervețelele umede din plastic au fost de vină pentru perturbarea sistemelor și au provocat țării daune de 114 milioane de euro pe an.

Interzicerea șervețelelor ar putea deveni lege începând cu anul următor, dacă publicul va fi de acord cu inițiativa guvernanților.

Și Uniunea Europeană a inițiat interzicerea unor produse din plastic de unică folosință în 2021, precum paiele din plastic și ambalajele alimentare din polistiren.

În vreme ce legea nu menționează nimic legat de șervețelele din plastic, există anumite măsuri care ar trebui să ajute la prevenirea poluării cauzate de acestea. Printre acestea se numără etichetele care menționează faptul că produsul respectiv conține plastic, astfel încât consumatorii nu ar trebui să îl arunce în toaletă.