Terra Daily scrie că, în prezent, nu se cunoaște câte țări vor semna acest acord și dacă marii consumatori de energie pentru electrocasnice de climatizare, cum ar fi China și India, se vor alătura eforturilor. Cererea pentru unitățile de aer condiționat a crescut exponențial și în Europa după ce valurile de caniculă din vara acestui an au făcut ca temperaturile să atingă noi niveluri record.

Experții ONU au avertizat că metodele pe care le folosim în prezent pentru a ne răcorii reprezintă 7% din totalul planetei de emisii de gaze cu efect de seră. Dincolo de consumul propriu-zis de energie electrică folosit pentru a alimenta acest tip de aparatură, aerele condiționate și frigiderele folosesc hidrofluorocarburi pentru controlul termic.

O echipă de cercetători de la Universitatea Cambridge din Marea Britanie lucrează la un material pe bază de plante care păstrează temperaturile scăzute atunci când este expus la razele soarelui.

În prezent, planeta folosește circa 3.6 miliarde de aparate pentru răcirea aerului, însă cererea pentru a alimenta acest tip de aparatură ar putea crește de trei ori până în 2050.

Experții ONU au declarat în 2020 că „fără intervenția autorităților de reglementare, emisiile directe și indirecte provenite de la aparatele de aer condiționat și frigidere ar putea crește cu 90% față de nivelurile din 2017 până în 2050.”

Printr-un Acord Global al Răcirii, ar trebui să „reducem emisiile rezultate din controlul termic din toate sectoarele cu cel puțin 68% la nivel global comparativ cu nivelurile din 2022 până în anul 2050.”

Negociatorii din întreaga lume se vor întruni în Dubai începând cu finalul lunii noiembrie pentru a se concentra asupra riscurilor și oportunităților planetei, cum ar fi reducerea utilizării combustibililor fosili și tranziția către surse nepoluante de energie.