Potrivit Reuters, reprezentanții guvernului au arătat mai multe măsuri care ar trebui să ajute la reducerea emisiilor de carbon cu 55% până în 2030 comparativ cu nivelurile din 1990. Printre acestea se numără creșterea taxelor pentru industriile cu emisii ridicate de carbon, dar și construirea de parcuri cu panouri fotovoltaice pe mare.

În 2022, Olanda a reușit să își reducă emisiile cu 30% comparativ cu nivelurile din 1990, iar ministrul climei, Rob Jetten, a declarat că „prea mulți ani Olanda și-a ratat obiectivele climatice. A venit vremea să facem un pas mare înainte.”

Dacă vor fi implementate corespunzător, noile măsuri ar putea permite țării să își reducă amprenta asupra mediului cu 60% până în următorul deceniu, depășind astfel țelul inițial.

Oficialii statului își doresc, de asemenea, un sistem energetic complet decarbonizat până în 2035, lucru care va fi realizat prin conversia centralelor pe gaz în unități de producție energetică pe hidrogen verde, dar și prin conectarea turbinelor eoliene la sisteme de stocare energetică.

Neutralitatea emisiilor ar trebui să devină o prioritate și pentru industriile care eliberează cantități mari de emisii de carbon, care ar trebui să își crească cota de hidrogen verde pe care o folosesc și să implementeze, în același timp, materiale reciclate.