ESG Today scrie că cele două companii vor primi e-metanolul și emisiile captate de carbon de la compania energetică daneză European Energy, iar livrările ar putea începe din 2024.

CEO-ul European Energy Knud Erik Andersen a declarat că „utilizarea plasticului este o parte integrată a societății din prezent, nu doar în viețile noastre de zi cu zi, ci și în diverse procese industriale și echipament. Acest parteneriat este relevant pentru toate companiile care își doresc să facă tranziția de la combustibilii poluanți.”

Experții Novo Nordisk susțin că e-metanolul va fi folosit pentru a reduce amprenta de carbon a companiei în ce privește ustensilele sale medicale, cum ar fi injecțiile cu insulină. Acesta este un pas către obiectivele companiei de a avea un lanț valoric neutru din punct de vedere al emisiilor până în 2045.

În același timp, oficialii LEGO Group implementează în prezent o strategie care urmărește reducerea amprentei de carbon a produselor și ambalajelor companiei, înlocuind materialele produse cu combustibili fosili cu alternative sustenabile.

Prototipurile de produse fabricate cu e-metanol vor fi disponibile în următorii ani.

Nelleke van der Puil, vicepreședinte pentru materiale la LEGO Group, a declarat că „o parte a angajamentului nostru față de a oferi copiilor un viitor mai sustenabil este fabricarea de produse din materiale mai sustenabile. Acest proiect ne va oferi un al treilea astfel de material pe care l-am dezvoltat, un altul fiind piese realizate din PET reciclat.”