”Scopul nostru este să oferim cele mai bune soluții pentru lanțurile de aprovizionare ale clienților noștri, minimizând în același timp, pe cât posibil, impactul asupra mediului. Pentru aceasta investim continuu în sistemele noastre logistice și instrumentele digitale, în instruirea angajaților noștri și în modalități de transport ecologice”, explică Wolfram Senger-Weiss, președintele Consiliului de Administrație al Gebrüder Weiss.

În Raportul de sustenabilitate publicat în 2022, compania de servicii logistice Gebrüder Weiss și-a exprimat angajamentul față de obiectivele de sustenabilitate și dorința de a contribui la protecția globală a climei.

Se preconizează ca până în 2030 facilitățile logistice proprii ale companiei să funcționeze într-o manieră neutră din punct de vedere climatic.

În acest scop, compania mizează din ce în ce mai mult pe energie electrică din surse regenerabile, iar anul trecut a instalat patru sisteme fotovoltaice noi în locații din Germania, Austria și Elveția.

Cu acestea, sunt deja operaționale în total 22 de astfel de sisteme care permit reducerea emisiilor de CO2 cu 1.110 tone pe an. Se preconizează continuarea în 2023 pe această direcție de dezvoltare în țările respective, precum și în Europa de Est.

Și domeniul sistemelor de propulsie alternative a cunoscut o dinamică ascendentă. După testarea cu succes pe distanțe lungi a camionului său cu hidrogen, Gebrüder Weiss va continua să investească în această tehnologie.

În 2023 urmează să fie utilizate în Germania cinci noi camioane cu H2. Există, de asemenea, planuri de a suplimenta în continuare numărul de furgonete electrice pentru transportul urban de mărfuri în Austria și Europa de Est.

Am vorbit cu Gebrüder Weiss, austriecii care vor un sistem de transport și logistică mai verde, într-un interviu pe larg publicat în primăvara anului trecut.

Un element constant al preocupărilor companiei în 2022 a fost strategia de digitalizare „Best of Both Worlds”, care în viziunea Gebrüder Weiss aduce laolaltă competențele operaționale și digitale.

În acest scop, a continuat, printre altele, implementarea la nivel global a portalului digital pentru clienți myGW.

Portalul oferă clienților informații în timp real despre fluxurile lor de mărfuri și, implicit, transparență maximă de-a lungul întregului lanț de aprovizionare.

Compania internațională de transport și logistică Gebrüder Weiss a obținut pe parcursul exercițiului financiar anterior o cifră de afaceri netă de 3,01 miliarde de euro. Aceasta reprezintă o creștere de 18% față de anul precedent (2021: 2,54 miliarde de euro).