Potrivit EU-Startups, compania fondată în 2012 va folosi noua finanțare pentru a-și crește impactul, întrucât vrea ca împrumutul bunurilor să devină un obicei la fel de popular ca în Amsterdam, unde una din patru gospodării folosește deja platforma.

De asemenea, Peerby dorește să implementeze conceptul de împrumut și în alte țări, Belgia fiind prima țară care beneficiază de serviciile platformei, urmând ca alte state să o poată folosi începând cu sfârșitul anului 2022, respectiv 2023.

Veniturile startup-ului au crescut cu 200% în 2020, iar în 2021, cu 222%, creștere care poate fi atribuită membrilor existenți care și-au încurajat vecinii să folosească platforma de împrumut.

Investitorii care susțin proiectul sunt de părere că prin împrumutul bunurilor, comunitățile pot deveni mai sustenabile, iar Milieu Centraal, un institut olandez de cercetare a mediului, a declarat că oamenii își pot reduce impactul climatic cu mai mult de 25% prin împrumutarea obiectelor pe care le dețin.

Daan Weddepohl, fondator și CEO al Peerby, a declarat că „sprijinul din partea membrilor, a finanțatorilor și a investitorilor confirmă că toată lumea este dornică să găsească o alternativă la hiper-consumul din prezent. Întotdeauna am avut un impact pozitiv pentru societate și mediu, iar provocarea a fost să devenim mai sustenabili din punct de vedere financiar. Acum că suntem profitabili, momentul este perfect pentru a face platformele de sharing între vecini un lucru obișnuit.”