Start-up-urile din industria auto sunt diferite față de producătorii tradiționali de vehicule, deoarece de multe ori, acestea vin cu caracteristici unice, care le pot face mai atractive pentru clienți.

Microcar-ul care își modifică dimensiunile

City Transformer este un start-up israelian care crede că CT-1, vehiculul său electric, poate fi o alternativă ideală pentru orașele aglomerate.

Vehiculul poate transporta două persoane și își poate schimba lățimea în mers, de la 1.4 metri la 1 metru, în vreme ce lungimea de 2.5 metri face această mașină ideală pentru locurile de parcare.

Sursă foto: City Transformer

Limita de viteză este de 90 km/h, este propulsată de două motoare electrice de 7.5kW, iar autonomia este între 120 și 180 de kilometri.

Află mai multe despre acest vehicul electric de oraș din articolul nostru de pe Green Start-Up.

Microcar-urile cu panouri solare, ideale pentru autonomie și rețeaua electrică

Un alt start-up, de data aceasta din Olanda, Squad Mobility, vrea să schimbe modul în care ne deplasăm prin oraș, iar în același timp, să ofere o experiență cât mai apropiată de cea pe care o oferă o mașină tradițională.

Robert Hoevers, CEO-ul companiei, a declarat că prețul microcar-ului a fost unul dintre aspectele cheie, deoarece trebuia să se situeze undeva la 8.000-9.000 de euro, între scuterele electrice și cele mai accesibile mașini pe benzină.

Microcar-ul Squad, care va fi fabricat în Europa, este un vehicul al cărui focus este durabilitatea și eficiența, în vreme ce panourile solare pot alimenta vehiculul cât timp acesta este parcat.

De asemenea, bateriile detașabile îți permit încărcarea acasă sau la birou, astfel că nu trebuie să îți faci griji cu privire la stațiile de încărcare.

Patru baterii pot asigura o autonomie de aproximativ 100 de kilometri, iar dimensiunile reduse ale mașinii fac posibilă parcarea a trei microcar-uri Squad într-un singur lor de parcare obișnuit.

Află de ce microcar-urile pot fi viitorul mobilității personale în mediul urban din interviul nostru cu CEO-ul Squad Mobility.

Mașina care „curăță” emisiile eliberate de vehiculele pe combustibili fosili

Tehnic vorbind, acest proiect nu este un start-up, dar nu pot să nu îți spun despre studenții de la Universitatea din Eindhoven, care au dezvoltat o mașină electrică ce poate capta mai multe emisii de carbon decât va produce vreodată, prin purificarea aerului cu ajutorul unui filtru special.

Numită Zem, această mașină electrică este echipată cu filtre speciale care pot absorbi 2 kilograme de emisii de carbon la fiecare 32.000 de kilometri.

Sursă foto: Universitatea din Eindhoven

Deși acest număr nu pare impresionant, având în vedere numărul de mașini prezent pe șosele, impactul acestui sistem poate fi uriaș dacă acesta va fi montat pe modele viitoare de mașini electrice.

Află mai multe despre mașina electrică Zem și cum aceasta ne poate ajuta să reducem emisiile de carbon din atmosferă.

Un vehicul electric mic și agil pentru oraș

Nimbus este un start-up din Michigan care speră să poată rezolva problema blocajelor în trafic, iar în același timp, să ofere o alternativă mai dinamică la microcar-urile tradiționale.

Vehiculul are o lățime de doar 84 de centimetri, ceea ce îl face mai îngust decât CT-1, iar lungimea de 2.3 metri îl face ideal chiar și pentru cele mai mici spații de parcare.

Un pasager poate sta în spatele șoferului, iar pe acel loc poate fi montat chiar și un scaun pentru bebeluș.

Sursă foto: Nimbus

Pentru a vira în siguranță, Nimbus se poate apleca în lateral, similar unei motociclete, fără ca vehiculul să se răstoarne, o tehnică ingenioasă care asigură o manevrabilitate foarte bună.

Cu o limită de viteză de 80 km/h și o autonomie de 150 de kilometri, Nimbus poate fi o soluție ideală pentru orașe despre care poți citi mai multe aici.