ESG Today scrie că noile proiecte, codezvoltate cu Cargill și ETG | Beyond Beans, se vor desfășura în următorii cinci ani pentru a promova practici agro-forestiere sănătoase, sprijinind reîmpădurirea zonelor afectate de defrișări.

Companie mamă pentru branduri precum KitKat sau Nesquick, Nestlé este unul dintre cei mai mari consumatori de cacao la nivel global, aprovizionându-se cu peste 430.000 de tone anual pentru producție. Mare parte din cantitatea de cacao pe care compania o folosește provine din Ghana sau Coasta de Fildeș, acolo unde fermierii au defrișat o parte din terenuri pentru a crește arborii de cacao.

Compania producătoare de alimente și băuturi s-a angajat să devină neutră din punct de vedere a emisiilor de carbon înainte de 2050 și a promis să își reducă impactul negativ asupra planetei cu 20% până în 2025, respectiv cu 50% până în 2030.

Peste 70% din emisiile produse de Nestlé provin de la aprovizionarea cu ingredientele necesare pentru producție, iar 25-35% din emisiile legate de ingrediente provin de la administrarea deficitară a terenurilor agricole. Pentru a inversa aceste efecte negative, compania va lucra cu furnizorii pentru a limita și opri defrișările, plantând în schimb milioane de copaci pentru restaurarea ecosistemelor.

În următoarele două decenii, oficialii Nestlé au declarat că vor colabora cu 20.000 de fermieri din Ghana și Coasta de Fildeș pentru a planta două milioane de copaci care vor putea capta peste 500.000 de tone de emisii de CO2 pe parcursul vieții.

Darrell High, Global Cocoa Manager, Nestlé, a declarat că „aceste proiecte reprezintă un obiectiv important în misiunea noastră către emisii net-zero. Protejarea pădurilor pe termen lung poate avea loc doar dacă vom colabora cu companii precum Cargill sau ETG | Beyond Beans. Totodată, aceste eforturi vor depinde de implicarea comunităților locale, care au un impact asupra pădurilor și care ne pot ajuta să găsim soluții optime pentru exploatarea terenurilor respective.”

Compania vrea să implice și comunitățile locale, pentru că acestea vor contribui nu doar la îndeplinirea obiectivelor pe termen scurt a proiectelor respective, ci și la păstrarea impactului pozitiv pe care acestea îl vor avea asupra mediului local.

Ursule Gatta, Cargill Partnership Officer Coasta de Fildeș, a declarat că „această inițiativă poate face o diferență. Ambiția noastră este să scalăm acest proiect pentru a acoperi 18 proiecte de colaborare în următorii cinci ani, care vor fi aliniate cu programul Nestlé Income Accelerator.”