ESG Today scrie că producătorul de ambalaje sustenabile, Paptic, a primit recent 23 de milioane de euro în finanțare prin capital propriu pentru a continua dezvoltarea de alternative pentru ambalaje și pentru a le putea oferi clienților la nivel global.

Compania a primit un împrumut de capital în valoare de 10 milioane de euro de la Finnish Climate Fund pentru a extinde producția de ambalaje sustenabile pe bază de spumă.

Compania finlandeză Paptic a fost fondată în anul 2015 și produce materiale pe bază de fibre de lemn care se întâmplă să fie și reciclabile, drept înlocuitori pentru materialele convenționale folosite în industria ambalajelor, cum ar fi plasticul.

Reprezentând în prezent 70% din piața globală de ambalaje flexibile și cu o valoare globală de 200 de miliarde de euro, plasticul ar putea fi înlocuit de această soluție prietenoasă cu mediul în cel puțin jumătate dintre aplicații, spun experții Paptic.

Nuventura este un alt start-up axat pe sustenabilitate care lucrează în domeniul infrastructurii energetice sustenabile. Compania a obținut fonduri în valoare de 25 de milioane de euro pentru a sprijini propria contribuție la tranziția energetică.

Nuventura, companie fondată în Berlin, a dezvoltat un sistem care poate înlocui hexafluorura de sulf (SF6) cu aerul uscat. Acest lucru este critic, pentru că SF6 are potențialul de a încălzi planeta de până la 25.000 de ori mai mult decât dioxidul de carbon, dacă această substanță ajunge în atmosferă. Totodată, SF6 este necesar pentru sistemele utilizate în infrastructura electrică.

Cu toate acestea, faptul că poate fi înlocuit cu o alternativă sustenabilă, fără a sacrifica beneficiile, este o mare realizare, spun experții.

Dr. Fabian Lemke, cofondator și CEO Nuventura, a declarat că „alternativele pe bază de aer uscat de la Nuventura sunt recunoscute ca o alternativă viabilă la SF6-ul poluant de către autoritățile de regulementare.”

Și sustenabilitatea în industria auto este crucială, deoarece producția de baterii este asociată cu emisii ridicate de carbon, dar și minarea elementelor cheie. Aici intervine Ascend Elements. Start-up-ul, care a primit recent o investiție de 460 de milioane de dolari, vrea să accelereze producția de baterii fabricate în SUA.

Ascend Elements, companie fondată în 2015, oferă soluții cu buclă închisă pentru materiale de baterii pentru industria auto, dar și pentru diverși actori industriali. Inginerii companiei produc catod pe baza bateriilor ajunse la finalul vieții, folosind tehnologii proprietare eficiente din punct de vedere energetic. Acest lucru permite o producție mai accesibilă, performanță mai bună și emisii scăzute.

Mike O'Kronley, CEO-ul Ascend Elements, a declarat că „materialele noastre sustenabile pentru baterii litiu-ion vor alimenta bateriile pentru mașini electrice și vor accelera tranziția globală către zero emisii de carbon.”

Boston Metal este un alt start-up care vrea să contribuie la o planetă verde. Concentrată pe decarbonizarea producției de oțel, Boston Metal a obținut o investiție de 262 milioane de dolari.

Cu noile fonduri, compania vrea să facă demonstrații la nivel industrial pentru platforma sa electrică de producție a metalelor, care poate fi utilizată pentru producția de oțel verde, dar și pentru alte metale. Dacă va fi aprobată de autoritățile de reglementare, platforma în cauză ar putea ajunge pe piață în anul 2026.