Înscrierile sunt deschise până la data de 18 septembrie și se adresează celor care vor să implementeze în fermele pe care le dețin tehnici inovatoare de agricultură sustenabilă.

”Susținem programe care aduc plus valoare României și GreenFields Academy este o astfel de inițiativă, în special în contextul schimbărilor climatice și al provocărilor cu care se confruntă agricultura românească. De trei ani, GreenFields Academy le oferă fermierilor români acces la know-how, bune practici, tehnologii inovatoare și schimb de experiențe alături de profesioniști locali și internaționali, contribuind la dezvoltarea agriculturii viitorului pe principii sustenabile”, declară Raluca Nicolescu, Director IMM, Raiffeisen Bank România.

Cursurile durează 6 luni, iar formatul include 7 module de curs teoretice cu predare online, corelate cu reuniuni tehnice organizate în câmp.

Printre subiectele abordate în cadrul GreenFields Academy se numără: tehnologii de prelucrare minimă a solului; înființarea și exploatarea covoarelor vegetale; sechestrarea carbonului în sol; agricultură circulară; agricultură organică; utilaje și echipamente folosite pentru tehnologiile de conservare a solului; agricultură digitală și de precizie; protejarea biodiversității.

”Am ajuns la a treia ediție de GreenFields Academy și, anul acesta, pe lângă sesiunile de cursuri teoretice și practice pe care le-am pregătit pentru fermieri, ne propunem să construim o bază de date despre practicile agriculturii conservative, care să vină în sprijinul fermierilor și al industriei”, declară Laurențiu Asimionesei, reprezentant al companiei AMAZAG și fondator al GreenFields Academy.

Înscrierile în program se pot face completând formularul online, disponibil pe pagina https://greenfields.ro. Cererile sunt analizate, iar cei care îndeplinesc condițiile de eligibilitate sunt contactați pentru susținerea unui interviu online de admitere.

Criterii de eligibilitate:

  • Fermierul să aibă disponibilitatea de a implementa în cadrul fermei proprii, practicile învățate la curs pe o suprafață de minimum 5 ha;
  • Programul se adresează fermierilor de culturi de câmp
  • Suprafața fermei: minimum 100 ha;
  • Cunoașterea limbii engleze (recomandat nivel mediu).

Programul se adresează fermierilor din toate zonele României, iar la finalul procesului de selecție, 30 dintre aceștia vor lua parte la GreenField Academy.

Lansat în 2021, GreenFields Academy este un program ultra-specializat în aplicarea practicilor de agricultură sustenabilă destinat fermierilor.

Programul reunește fermieri și alți profesioniști din industria agro pentru găsirea soluțiilor tehnice potrivite care să asigure viabilitatea economică și bunăstarea ecosistemelor. Informațiile din cadrul GreenFields Academy sunt furnizate de companiile partenere ale programului și Partick Valmary, expert și consultant în agricultură integrată durabilă. Totodată, fermierii participanți la program contribuie cu propriile experiențe și studii de caz la îmbogățirea informațiilor prezentate.