Panourile solare bifaciale funcționează prin captarea energiei solare din ambele părți ale panoului, fiind mai eficiente în captarea energiei decât panourile tradiționale. Panourile solare bifaciale sunt mai eficiente dacă sunt montate pe o suprafață care poate reflecta lumina solară.

Potrivit Euronews, Mitsotakis a promis că va simplifica procesul de obținere al permiselor pentru proiectele de energie regenerabilă, pentru a decarboniza Grecia și pentru a încuraja adoptarea surselor de energie curată la nivel național.

panels

Sursă foto: Euronews

Grecia vrea să crească semnificativ producția de energie regenerabilă până în 2030, până la 19 gigawați. Autoritățile elene ar putea fi nevoite să facă mai repede acest lucru, întrucât Comisia Europeană plănuiește accelerarea tranziției către sursele verzi de energie verde până în 2027, pentru a deveni independente de gazele din Rusia.

Noul parc solar din Grecia are o capacitate de 204 megawați și a fost construit de unul dintre cei mai mari producători de petrol al Greciei, Hellenic Petroleum, care se află în prezent într-o perioadă de tranziție către surse regenerabile de energie.

Compania a indicat faptul că în viitor ar putea apela și la instalații de stocare a energiei pe bază de baterii.

Noul parc va fi conectat la sistemul de alimentare național în săptămânile următoare și ar putea furniza energie pentru aproximativ 75.000 de case.

Kyriakos Mitsotakis a declarat că „proiectul reflectă scopurile naționale pentru energie ieftină și curată din surse precum energia solară, eoliană și hidroenergia.”

Grecia a reușit să întreacă așteptările pentru 2020, producând 21.7% din totalul energiei consumate din surse regenerabile, potrivit surselor din Uniunea Europeană, iar țara vrea să crească totalul de energie regenerabilă produs la 35% până în 2030.