Conform ESG Today, oficialii CIP au declarat că fondul va pune la dispoziție 3 miliarde de dolari finanțări verzi pentru a aduce în rețea circa 10 GW de energie regenerabilă.

Christina Grumstrup Sørensen, Senior Partner și fondatoare a CIP, a declarat că „pentru a atinge obiectivul de zero emisii, trebuie să aducem în rețea energie accesibilă, durabilă și curată în toate regiunile lumii. Acest fond va oferi capital privat semnificativ și va asigura dezvoltarea proiectelor de energie verde în țări unde va contribui și la crearea de noi locuri de muncă și unde va avea un impact semnificativ în ce privește reducerea emisiilor.”

Experții CIP au declarat că finanțarea este necesară deoarece emisiile provenite de la țările cu venituri medii vor crește, iar pe de altă parte, planeta trebuie să tripleze numărul de proiecte de energie regenerabilă pentru a putea atinge obiectivele climatice pentru anul 2030. Pentru a se asigura că acest obiectiv este încă posibil, va fi nevoie de încă 2 trilioane de dolari sub formă de investiții în acest domeniu până în 2030.

Niels Holst, Partener CIP și co-președinte al GMF, adaugă: „țările în curs de dezvoltare și cele cu venituri medii reprezintă nu doar un obiectiv important pentru industrie, pentru că noi suntem de părere că ele sunt piețe de mare interes pentru investitori. Estimăm că ele ar putea reprezenta 25% din totalul capacitatea totală de energie regenerabilă până în anul 2050, deoarece creșterea economică și demografică aduce cu sine o creștere a cererii de energie.”