Conform ESG Today, acesta este cel mai mare acord de cumpărare pentru energie verde în mediul corporativ, fiind de aproape 8 ori mai mare decât cel precedent, potrivit oficialilor celor două companii.

Unul dintre angajamentele de sustenabilitate ale Microsoft este alimentarea cu energie exclusiv regenerabilă a clădirilor și centrelor sale de date până în 2025.

Adrian Anderson, General Manager of Renewables, Carbon Free Energy and Carbon Dioxide Removal (CDR), Microsoft, a declarat că „această colaborare cu Brookfield contribuie la dezvoltarea rețelelor energetice globale diverse și contribuie la obiectivul nostru de alimentare continuă cu energie exclusiv regenerabilă, prin acorduri de cumpărare până în 2030.”

Oficialii Brookfield susțin că eforturile companiei de a construi o capacitate de 10.5 GW energie verde între 2026 și 2030 contribuie la decarbonizarea energiei folosită de centrele de date din lume.

Acordul dintre Brookfield și Microsoft include potențialul de a extinde capacitatea de energie regenerabilă în SUA, Europa, Asia-Pacific și America Latină.