ESG Today scrie că fondul lansat în anul 2023 ar putea depăși valoarea celui anterior al celor de la Brookfield, numit BGTF. Acela a ajuns la o valoare totală de 15 miliarde de dolari în anul 2022, iar până în prezent este cel mai mare fond dedicat accelerării tranziției către o economie verde.

CEO-ul Brookfield Renewables, Connor Teskey, a declarat că „cererea corporațiilor pentru tehnologii de decarbonizare este principalul factor al investițiilor pentru tranziția climatică, care oferă beneficii atât pentru economie, cât și pentru mediu. Printre noile trenduri se numără furnizarea de energie curată pentru sectorul energetic și cel care colectează și analizează date și scalarea tehnologiilor necesare decarbonizării industriale.”

Fondul pentru tranziția către o economie sustenabilă oferit de Brookfield se concentrează pe trei domenii mari, primul fiind energia regenerabilă. Celelalte două sunt promovarea practicilor de business sustenabile în sectoarele dificil de decarbonizat, respectiv accelerarea dezvoltării de soluții sustenabile pentru diverse scenarii de utilizare.

Până în prezent, fondurile obținute pentru BGTF II au fost utilizate pentru achiziția unuia dintre cei mai mari operatori și dezvoltatori de ferme eoliene pe țărm și pe mare din Marea Britanie și pentru achiziția unui proiect de panouri solare din India. Fondul BGTF II de la Brookfield va mai primi investiții private până în T3 din 2024.

Brookfield Chair and Head of Transition Investing Mark Carney adaugă că „având ca obiectiv sectoarele cele mai poluante, strategia fondului Brookfield Global Transition este de a oferi investitorilor oportunitatea de a-și mări profitul prin susținerea financiară a proiectelor sustenabile cu mare potențial, care să aducă beneficii importante oamenilor și planetei.”