ESG Today scrie că efortul de reîmpădurire, numit AZ Forest, ar trebui să includă plantarea a 200 de milioane de copaci în întreaga lume până în 2030. Această inițiativă a pornit în 2020, cu intenția de a planta și îngriji 50 de milioane de copaci la nivel global până în 2025.

Până la finalul lui 2022, 10.5 milioane de copaci din 300 de specii au fost plantați în întreaga lume. Unele dintre țările care au beneficiat de pe urma plantărilor au fost Franța, SUA, Marea Britanie și Australia.

Oficialii AstraZeneca vor să restaureze ecosistemele și biodiversitatea cu ajutorul acestei inițiative. Următoarele state care vor beneficia de eforturile de împădurire vor fi Brazilia, Ghana și Vietnam, printre altele, iar următoarele inițiative ar urma să se întindă pe 100.000 de hectare și să ajute viețile a 80.000 de oameni. Copacii ce vor fi plantați ar putea elimina până la 30 de milioane de tone de emisii din atmosferă.

Pentru a se asigura că pomii nu vor fi doar plantați, ci vor și crește așa cum trebuie, experții AstraZeneca îi vor monitoriza cu ajutorul senzorilor speciali și a imaginilor de înaltă rezoluție.

Programul de reîmpădurire AZ Forest face parte dintr-o inițiativă mai însemnată a expertului în produse farmaceutice, care vrea să reducă emisiile operaționale și cele ale flotei cu 98% până în 2026.

Pascal Soriot, CEO-ul AstraZeneca, a declarat că „prin programul AZ Forest, lucrăm cu comunitățile locale și cu experții în ecologie pentru a pune în practică eforturi de reîmpădurire la nivel global, dar și pentru a restaura biodiversitatea și a sprijini comunitățile locale. În aproximativ 30 de ani, am calculat că AZ Forest va elimina circa 30 de milioane de tone de emisii de carbon.”